Nieuws Human Capital MKB innovatie Printtechnologie Geavanceerde meetapparatuur Electronica Systeem Engineering

Ben jij als hightech-ondernemer bekend met Big Science en overweeg je hier actief mee aan de slag te gaan? Of heb je hier nog niet van gehoord en ben je benieuwd welke kansen en mogelijkheden Big Science biedt voor jouw bedrijf? Dan is deze bijeenkomst interessant voor jou!

Meld je aan

Op 2 juni aanstaande bij het Mikrocentrum in Veldhoven ontmoeten de werelden van de hightech en de grote technisch wetenschappelijke uitdagingen elkaar. Wil je weten hoe jij succesvol betrokken raakt bij technisch uitdagende Big Science-projecten en hoe je die zelf kunt benutten om met je eigen onderneming te innoveren? Meld je dan aan.

Collega-ondernemers met deze Big Science ervaring leggen het uit. Eén ding kunnen we al verklappen: je staat er nooit alleen voor: de keten van toeleveranciers speelt – zeker in Nederland – een onmisbare rol in een Big Science opdracht. 

Naast deze ervaringen uit het verleden worden nieuwe uitdagingen gepresenteerd waarvoor nog partners in de hele toeleveringsketen gezocht worden. Er zal uitgebreid gelegenheid zijn om als bedrijf een beeld te krijgen welke competenties samen moeten komen om tot een gezamenlijk succesvolle afronding van deze projecten te komen. De Industrial Liaison Officers van het ILO-net van NWO staan klaar om het gesprek aan te gaan en vragen te beantwoorden.

Programma

De dag start om 12:00 uur met een lunch, we gaan om 13:00 uur van start. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Inleidende presentaties

  • Marc Hendrikse (HTSM) - Mogelijkheden voor HTSM bedrijven binnen Big Science
  • Jan Visser (BigScience.NL) - De rol van de Industrial Liaison Officers en het ILO netwerk; BigScience.NL

Ervaringen uit de industrie met Big Science Organisaties

  • Hans Priem (VDL) - ervaringen met CERN
  • Arno van Mourik (Airborne) - ervaringen met ESO
  • Alberto Donadoni (ATG) - ervaringen met fusie onderzoek; F4E

Kansen op samenwerking met Big Science projecten

  • Rob van der Meer (Nikhef) - uitdagingen voor de Einstein Telescoop & ET-pathfinder
  • Marco de Baar (DIFFER) - projecten binnen energie onderzoek; ITER en F4E
  • Jan Geralt bij de Vaate (SRON) - projecten bij ESA

Als afsluiting van het programma gaat de vrijdag middag borrel om 16:30 van start!

Industrial Liaison Officers

De Industrial Liaison Officers (ILO's) vormen ieder vanuit hun eigen instituut de verbinding tussen de Nederlandse High Tech industrie en Big Science Organisaties om te zorgen dat interessante samenwerkingsprojecten, tenders en innovatiemogelijkheden bekend worden bij geïnteresseerde bedrijven. De ILO's zijn verenigd in het BigScience.NL netwerk waarmee zij gezamenlijk de bedrijven informeren  over mogelijkheden bij Big Science organisaties en ondersteunen in hun relaties met deze organisaties.

Big Science

Big Science organisaties zijn grote (inter)nationale wetenschappelijk infrastructuren waar Nederlandse instituten in grote samenwerkingsverbanden hun wetenschappelijke vragen proberen te beantwoorden. Dergelijke organisaties zijn voortdurend op zoek naar leveranciers en partners om deze infrastructuren te verbeteren of uit te breiden, waarbij een grote verscheidenheid aan apparatuur ingekocht of ontwikkeld moet worden.

Nieuws Human Capital MKB innovatie Printtechnologie Geavanceerde meetapparatuur Electronica Systeem Engineering