Nieuws Nationale Technologie Strategie Visie 2030 Event Digitalisering & Smart Industry Circulaire economie Energietransitie Sleuteltechnologieën

Vandaag hebben wij tijdens ons Holland High Tech EVENT 2023 de VISIE 2030 gepresenteerd. Als Holland High Tech, Topsector High Tech Systemen & Materialen, kijken wij naar die toekomst: naar de urgente transities, de innovaties die daar aan bijdragen én onze rol hierin als hightech sector. Dit kunnen wij niet alleen, maar doen wij samen met betrokkenen uit ons ecosysteem: leiders uit het bedrijfsleven, van kennisinstellingen en opleidingen en vanuit de overheid. Wij gaan samen aan de slag!

Nederland staat voor grote uitdagingen. De hightech sector speelt een cruciale rol in de urgente transities die hiervoor nodig zijn: de energietransitie, het ontwikkelen van een circulaire economie en de ontwikkeling van digitalisering inclusief smart industry en sleuteltechnologieën.

Als sector zijn we één van de key-enablers om met innovaties te werken aan een klimaatneutraal en volledig circulair Nederland in 2030 én gaan we zelf ook in transitie om volledig klimaatneutraal en circulair te worden. In deze dubbele rol voor de sector treedt Holland High Tech op als versneller van het innovatieproces én verbinder van het ecosysteem en initiatieven, nationaal en internationaal. Daarin werken we uiteraard graag samen met en voor anderen. 

Acht ambities en actielijnen

Dus wil je meer weten over de acht pijlers van onze VISIE 2030, onze ambities en actielijnen? Klik dan hier voor de animatie.

Lees hier de volledige VISIE 2030

Samen bepalen we de koers voor de komende jaren

Deze VISIE 2030 is ontstaan in samenspraak met vele experts uit ons ecosysteem. Ook het verder uitbouwen en uitvoeren kunnen wij niet alleen, maar doen wij graag samen met alle betrokkenen. Doe jij mee?

Nieuws Nationale Technologie Strategie Visie 2030 Event Digitalisering & Smart Industry Circulaire economie Energietransitie Sleuteltechnologieën