Nieuws Automotive Mobiliteit Duurzaamheid

‘Geweldig nieuws’

Lightyear maakt een doorstart met de zonne-auto Lightyear2. Dat heeft het Helmondse bedrijf op 20 februari bekend gemaakt in een persbericht. Een groep van private investeerders heeft 8 miljoen euro bijeengebracht, waarmee de bouw van het model Lightyear2 kan worden vervolgd.

Lees verder

De onderneming uit Helmond vroeg in januari faillissement aan voor dochterbedrijf Atlas Technologies, maar maakt nu toch een gedeeltelijke doorstart. Samen met loyale investeerders is binnen een dag 8 miljoen euro opgehaald, wat volgens Lightyear voldoende is voor een doorstart.

Lightyear-oprichter Lex Hoefsloot: “Dit is geweldig nieuws. Alle betrokkenen hebben onophoudelijk gewerkt om de voortzetting van onze missie veilig te stellen. We hebben tijdens dit proces de belangen van alle belanghebbenden in het oog gehouden. We beseffen dat de impact op onze medewerkers, investeerders, klanten en leveranciers groot is, maar we hebben geprobeerd de beste weg voor iedereen te vinden.

Door voortdurende steun en inspanningen van onze trouwe investeerdersgemeenschap was Lightyear in staat om genoeg geld op te halen om een solide kapitaalbasis voor ons nieuwe bedrijf te creëren. We willen de Individual Investors Group (IIG) bedanken voor hun inzet en vertrouwen in onze missie. Deze stichting geeft ons de mogelijkheid om verder te werken aan het concept en het extra kapitaal op te halen dat nodig is om de productie van de Lightyear 2 te starten.”

Nieuws Automotive Mobiliteit Duurzaamheid