Nieuws MKB innovatie Ruimtevaart Luchtvaart Duurzaamheid

Advies over duurzaam lanceersysteem

InnovatieMakelaar Guus Borst heeft het ruimtevaartbedrijf Dawn Aeorospace advies gegeven over het herbruikbare lanceersysteem: Dawn Mk-III. Dit advies ging over de ‘standregeling’ van het vliegtuig en de raket zodat de satelliet in juiste baan om de aarde komt. Met zijn praktische achtergrond en zijn inzicht in de de technische en commerciële mogelijkheden van innovaties was Guus Borst de perfecte fit voor deze hulpvraag.

Intensief traject

In een kort, maar intensief traject heeft Dawn Aerospace de plannen gedeeld en zijn deze gedurende meerdere sessies met Guus verder doorgesproken. In een gezamenlijke sessie zijn het scenario voor standregeling - van lancering tot de orbit injectie (het moment dat de satelliet in de juiste baan gebracht wordt) – doorgenomen. Ook zijn er contacten gelegd met mogelijke gebruikers van het systeem als testfaciliteit voor microzwaartekrachtexperimenten.

Naar de testimonial

InnovatieMakelaars

Zoek je als MKB-er advies of begeleiding op het gebied van innovatie van producten, processen of diensten? Of ondersteuning voor het overdragen of toepassen van technologie? Dan kun je kosteloos gebruik maken van de InnovatieMakelaar-regeling via Holland High Tech. Onze InnovatieMakelaars zetten hun kennis en ervaring graag voor de ontwikkeling van jouw bedrijf. Zij hebben ieder hun eigen expertise in zeer uiteenlopende markten.

Naar InnovatieMakelaars

Nieuws MKB innovatie Ruimtevaart Luchtvaart Duurzaamheid