Nieuws MKB innovatie

InnovatieMakelaar Rolf van Anholt heeft uitgebreide ervaring in consultancy en IT en een passie voor het denken in oplossingen. Rolf is naast InnovatieMakelaar ook founder van PLTFRM, een bedrijf dat modulaire oplossingen biedt door samen te werken met expert dienstverleners. Zijn reis door de wereld van consultancy, van Capgemini tot Eneco, heeft hem in aanraking gebracht met diverse sectoren en uitdagingen. Als InnovatieMakelaar streeft hij ernaar om de brug te slaan tussen bevlogen organisaties en bedrijven met innovatieve uitdagingen. Met een unieke combinatie van technische kennis, ondernemerschap en een passie voor innovatie, is Rolf van Anholt een drijvende kracht achter succesvolle samenwerkingen en innovatie.

Foto Rolf van Anholt: Studio LNRD

Meer over onze InnovatieMakelaars

Over Rolf van Anholt

Rolf studeerde aan de HU University of Applied Sciences Utrecht en behaalde in 2005 een Bachelor-diploma in Business Engineering. Rolf is sinds 2005 werkzaam in de IT en begon als technisch SAP-consultant bij Capgemini na zijn studie technische bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht. Met ervaring bij Capgemini, Ordina, Ymor, en nu als InnovatieMakelaar, heeft hij een brede technische basis ontwikkeld. Als medeoprichter van PLTFRM.nl en Product Portfolio Manager bij Sentia Netherlands heeft hij succesvolle IT-beheerde services-ecosystemen gecreëerd en geïntegreerde portfolio's ontwikkeld.

Sinds zijn aanstelling als InnovatieMakelaar in augustus 2023, richt Rolf zich op het ondersteunen van bedrijven met innovatieve uitdagingen, zoals een project met gemeentes gericht op cyber security en het gebruik van kunstmatige intelligentie bij Reliving, een platform voor tweedehands meubilair.

Mijn carrière typeert zich door diversiteit en continue ontwikkeling, aldus Rolf van Anholt.

Waarom ben je een InnovatieMakelaar?

De passie van Rolf voor het ontwikkelen van innovaties en samenwerken met organisaties die uitdagingen hebben, brachten hem bij het InnovatieMakelaarsschap.

Het allerleukste vind ik om organisaties te helpen inzien waar ze zich verder in kunnen ontwikkelen. En hen te helpen met concrete oplossingen. Dit biedt mij ook de kans om verschillende markten te verkennen, gesprekken aan te gaan met ondernemers en bedrijven te verbinden met de juiste kansen en partners.

In welke sector ben je actief?

Rolf van Anholt: ''Ik ben actief als IT-dienstverlener, voornamelijk als Independent Software Vendor (ISV), in de zorg, energie maar ook in de manufacturing. In deze sectoren heb ik verschillende partijen geholpen waaronder top 4 Nederlandse gemeentes, RIVM, het Havenbedrijf, Eneco, NS, ProRail, Rabobank en Liberty Global. De diversiteit in industrieën heeft mijn passie voor het leren kennen van nieuwe uitdagingen aangewakkerd.''

Waar kunnen ondernemers bij jou voor aankloppen?

"Ondernemers kunnen bij mij aankloppen als ze hulp nodig hebben om op een efficiënte manier van A tot B te komen met beperkte investeringen. Mijn focus ligt op het ondersteunen van MKB-bedrijven die praktische hulp nodig hebben om hun digitale doelen te bereiken. Ik help met het slimmer automatiseren en innoveren in generieke IT-uitdagingen bijvoorbeeld in de cyberveiligheid, data en inzet van artificiële intelligentie'' aldus van Anholt.

Waar kunnen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

Twee dingen waar je me 's nachts wakker voor kunt maken: koken en snowboarden. Koken is mijn ontsnapping; ik geniet ervan complexe gerechten te bereiden, samen met vrienden maar ook alleen.

Rolf-van-Anholt-koken.jpg

Nieuws MKB innovatie