Duurzaamheid KIA Veiligheid Luchtvaart Veiligheid Veiligheidstechnologie

Bent u bezig met onderzoek, ontwikkeling of productie gericht op innovaties in de luchtvaart? Wilt u uw krachten bundelen met het Braziliaanse aerospace cluster rondom Embraer? Ga dan mee met de innovatiemissie luchtvaart naar São Paulo van 16 t/m 22 april 2023. De missie richt zich op 3 speerpunten: duurzame luchtvaart, militaire luchtvaart en urban air mobility.

Bron: RVO

Voor wie?

Bent u ondernemer, technologieprovider of onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling actief op 1 van de 3 genoemde speerpunten? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.

De missie richt zich met name op kennisinstellingen en op R&D managers, business development managers, CTO’s en CEO’s van geïnteresseerde bedrijven (mkb en grootbedrijf). De missie is kleinschalig, met maximaal 20 deelnemers.

Doelstellingen

  • Inzicht krijgen in de ontwikkelingen, uitdagingen en kansen in de verduurzaming van de luchtvaartindustrie in Brazilië;
  • De Nederlandse kennis en kunde in de luchtvaartverduurzaming tonen, met name vanuit de projecten in het lopende Nationaal Groeifondsprogramma 'Luchtvaart in transitie';
  • Inzicht krijgen in de ontwikkelingen en kansen in urban air mobility.

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van deze innovatiemissie. Wij kijken dan ook of uw technologie binnen de scope en het doel van de missie past.

Verbinding Nederlandse en Braziliaanse partijen

Het luchtvaartcluster in Brazilië is gebouwd rondom Embraer, de 3e grootste vliegbouwer ter wereld. Op het gebied van duurzame luchtvaart zet Embraer in op zowel batterij-elektrisch vliegen, hybride vliegen en vliegen op waterstof.

Het Nederlandse luchtvaartecosysteem en aanverwante partijen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze nieuwe generatie vliegtuigen. De innovaties dragen bovendien bij aan het verdienvermogen van Nederland. De verbinding tussen Nederlandse en Braziliaanse partijen is daarbij van groot belang. Embraer-X, de innovatieafdeling, heeft onder meer een kantoor op de TU Delft.

Het ministerie van Defensie heeft onlangs aangekondigd dat het transportvliegtuigen van Embraer wil verwerven. Dankzij deelname aan deze innovatiemissie kunnen Nederlandse partijen betrokken raken bij de verdere ontwikkeling en inrichting van deze vliegtuigen.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór 10 februari 2023 aan. Op dat moment besluiten wij op basis van de hoeveelheid en kwaliteit van aanmeldingen of de missie doorgaat.

 

Meer informatie en aanmelden

Duurzaamheid KIA Veiligheid Luchtvaart Veiligheid Veiligheidstechnologie