Nieuws Quantumtechnologie Sleuteltechnologieën Energietransitie Nanotechnologie Gezondheid Circulaire economie Duurzaamheid

De Nationale Quantum cursus, geïnitieerd door Quantum Delta NL, is een gratis online programma om Nederlanders meer bekend te maken met quantumtechnologie en een realistisch beeld te geven over de impact, mogelijkheden en onmogelijkheden van quantumtechnologie. De cursus is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar die benieuwd is naar de toekomst en hoe we quantum in kunnen zetten voor een betere wereld. Na afronding ontvangen deelnemers een officieel certificaat. De cursus start met een Nederlandse versie. Aan een Engelse versie wordt gewerkt.

Na het internet, de smartphone en AI is quantum de volgende revolutie. Verwacht wordt dat quantum een grote technologische impact gaat hebben in bijvoorbeeld het maken van nieuwe materialen, moleculen en medicijnen. De gratis online cursus is ontworpen om mensen van alle achtergronden te onderwijzen en te betrekken bij de fascinerende wereld van quantumonderzoek en -technologie en hun kennis hierover uit te breiden.

De cursus biedt een verdieping in de qantumtechnologie en de maatschappelijke impact ervan door de complexiteit van qantum te onthullen, de nieuwste ontwikkelingen te verkennen en te kijken naar toekomstige implicaties te voorzien. Hoe kunnen we quantum inzetten voor een betere wereld en welke rol kan jij daarbij spelen?

Julia Cramer, hoofd van de onderzoeksgroep ‘Quantum & Society' aan de Universiteit Leiden en 'reisleider' van de cursus, leidt deelnemers door de fijne kneepjes van de quantummechanica en biedt onderweg waardevolle inzichten en perspectieven. 

Julia Cramer: "We willen mensen de eerste 'proofs-of-principle' van qantumtechnologie laten zien en meer leren over hoe de technologie de samenleving aanzienlijk kan beïnvloeden. Door de samenleving in een vroeg stadium te betrekken bij het bespreken en ontwikkelen van toekomstige toepassingen van qwantumtechnologie, kunnen we zorgen voor een meer geïnformeerde en inclusieve benadering van de integratie ervan in ons leven."

De National Quantum cursus wordt gratis online aangeboden zodat geen enkel individu of organisatie wordt uitgesloten van inzicht in en bijdragen aan de qantumdialoog.

Klaar om deel te nemen?

Bezoek het platform om meer te lezen over de totstandkoming van de cursus en de experts die de cursus geven en leer alles over de nieuwe revolutie: quantumtechnologie.

Start hier

 

Nieuws Quantumtechnologie Sleuteltechnologieën Energietransitie Nanotechnologie Gezondheid Circulaire economie Duurzaamheid