Smart Industry Halfgeleidermachines Veiligheidstechnologie Internationalisering Nieuws Duurzaamheid Klimaat

Duitsland en Nederland moeten als jarenlange succesvolle handels- en innovatiepartners het initiatief nemen om de industrie te verduurzamen, aldus minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. In de aanloop naar haar bezoek aan de Hannover Messe vertelt ze hoe de twee buurlanden dit kunnen realiseren.

Bron: Niederlande Nachrichten

"Integrating Industries for a Smart Sustainable Future"

Als minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens, op 17 en 18 april de Hannover Messe bezoekt, neemt ze veel tijd voor het Holland High Tech Paviljoen. Het motto van het paviljoen is "Integrating Industries for a Smart Sustainable Future". Dat past goed bij de vele gesprekken die de minister in Hannover zal voeren.

Met Niederlande Nachrichten kijkt minister Adriaansens uit naar haar bezoek aan 's werelds grootste technologiebeurs. Een duurzamere industrie en het verminderen van de afhankelijkheid van grondstoffen en halffabrikaten zijn belangrijke speerpunten voor Nederland, zegt ze. “De klimaatdoelen en het doel om in 2050 circulair te zijn, bieden ook grote economische kansen op het gebied van innovatie en technologie.”

Nederland sterk vertegenwoordigd op de Hannover Messe

Nederland is sterk vertegenwoordigd op de Hannover Messe 2023. Industrie en bedrijven in Nederland werken samen om oplossingen te vinden voor de verschillende uitdagingen. Toonaangevende figuren uit de industrie en diverse ondernemers hebben in de aanloop naar de Hannover Messe al hun kijk op cybersecurity, open samenwerking op het gebied van innovatie en digitale toeleveringsketens gedeeld. Maar ook onderwerpen als duurzaamheid en welke digitale vaardigheden in de toekomst nodig zijn in de werkende wereld komen aan bod. Bezoek het Holland High Tech Paviljoen in Hal 8 op de Hannover Messe om in dialoog te gaan met Nederlandse bedrijven.

Programma Holland High Tech paviljoen

Smart Industry Halfgeleidermachines Veiligheidstechnologie Internationalisering Nieuws Duurzaamheid Klimaat