Nieuws Systeem Engineering Internationaal Energietransitie Automotive Luchtvaart MKB innovatie KIA Sleuteltechnologieën Sleuteltechnologieën Artificial Intelligence Valorisatie & Marktcreatie

De TU Delft en NXTGEN Hightech organiseren op 8 en 9 oktober 2024 een uniek wereldwijd evenement over systems engineering. De Systems Workforce Summit zal plaatsvinden bij de TU Delft en zal ingaan op de toekomstige behoeften van de Systems Engineering-discipline. De registratie is geopend, dus zorg ervoor dat je je plek reserveert.

Lees verder en schrijf je in

De behoefte aan Systems Engineers

Technologie van vandaag wordt gevormd door grote transformaties, bijvoorbeeld in de energie-, gezondheidszorg-, luchtvaart- en transportsectoren, en door vooruitgangen in robotica, AI en cyber-fysieke domeinen. Er is technisch talent nodig om uiteenlopende wensen te integreren, robuuste ontwerpen te ontwikkelen en projectsucces te garanderen. Goed opgeleide systeemmanagers en engineers met brede, overkoepelende multidisciplinaire competenties zijn essentieel om de technische, economische en maatschappelijke uitdagingen van de complexe systemen van vandaag aan te pakken. Dit type talent is schaars en zeer gewild bij bedrijven wereldwijd. Samenwerking tussen de diverse organisaties die aan deze Summit deelnemen, kan de benodigde 'Workforce of the Future' aanzienlijk vooruit helpen.

Ontdek, verbind en neem deel

Het tweedaagse programma zit vol met interessante sprekers en netwerkmogelijkheden. Ga in gesprek met thought leaders van toporganisaties zoals Airbus, ASML, MIT en NASA, en krijg waardevolle inzichten in het veranderende landschap van Systems Engineering-competenties en -vaardigheden. Je krijgt de unieke kans om studenten en opkomend talent te ontmoeten en de volgende generatie professionals te ontdekken. Verdiep je in wereldwijde trends, kansen en uitdagingen in SE om voorop te blijven lopen in dit dynamische vakgebied.

Bekijk het volledige programma

"Deze bijeenkomst is de eerste in zijn soort, wereldwijd"

Prof. Dipl.-ing. Heinz Stoewer is Emeritus Professor of Space Systems Engineering aan de TU Delft en voormalig president van de International Council on Systems Engineering (INCOSE). Heinz droeg onlangs bij aan de publicatie Systems Engineering Vision 2035 (INCOSE). Hij nam het initiatief om deze Systems Workforce Summit te organiseren. Heinz: “Deze Summit in Delft brengt leiders en experts uit de industrie, de academische wereld, overheidsinstanties en professionele organisaties samen. Gezamenlijk zullen we een 'Call for Action' formuleren die maatregelen moet stimuleren om de benodigde systems workforce te laten groeien voor de huidige globale uitdagingen in de energie-, gezondheidszorg-, luchtvaart- en transportsectoren. Deze bijeenkomst is de eerste in zijn soort wereldwijd."

Nieuws Systeem Engineering Internationaal Energietransitie Automotive Luchtvaart MKB innovatie KIA Sleuteltechnologieën Sleuteltechnologieën Artificial Intelligence Valorisatie & Marktcreatie