Event Human Capital Internationaal MKB innovatie Nieuws

RoboCup is hét wereldkampioenschap voor robotica, opgericht om kennis over robotica te delen en ontwikkelingen te versnellen. Deze zomer is Eindhoven van 17 tot en met 21 juli het hart van de wereld voor internationale robotica-lovers, van jong tot oud. Je kan als bedrijf nog meedoen om dit bijzonder evenement nog beter te maken.

Dit 27e WK in Eindhoven markeert de helft van het einddoel van RoboCup: in 2050 robots laten winnen van de menselijke wereldkampioen voetbal. RoboCup 2024 heeft een grote aantrekkingskracht door:

  • 15 Spannende robotcompetities, technologische hoogstandjes en activiteiten voor jong en oud, onder andere: robot-voetbal, zorgrobots, reddingsrobots, mensachtige robots, junior competities, speel- en knuffelrobots, industriële robots en nog veel meer
  • Demonstraties van state-of-the-art robottechnologie die kan worden toegepast om mens en maatschappij van dienst te zijn
  • Presentaties van instellingen en bedrijven uit diverse sectoren die robottechnologie als belangrijke oplosing zien voor maatschappelijke problemen in bijvoorbeeld de zorg, voedselvoorziening, energievoorziening en transport

Meedoen als (bedrijfs)sponsor

De combinatie van fascinerende robotica en AI, meeslepende competities en presentaties van innovatieve organisaties die bij willen dragen aan hightech oplossingen voor een betere samenleving maken RoboCup 2024 een ideale ontmoetingsplaats voor:

  • Honderden beslissers en beïnvloeders die de innovatie willen versnellen in AI en robotica in domeinen zoals care & cure, food & agro, energie en transport
  • Ontwikkelaars, producenten, toepassers, gebruikers, adviseurs, financiers, opleiders en overheid
  • Meer dan 3.000 technische studenten uit 40 landen die deelnemen
  • Journalisten, nationaal en internationaal, TV, radio, web, social media, vakbladen, dagbladen en blogs (voorgaande edities hebben wereldwijd vele miljoenen mensen bereikt)
  • Tienduizenden toeschouwers, onder wie veel jeugd en gezinnen

De afgelopen maanden hebben de organisatoren van RoboCup2024 samenwerkingen met bedrijven vormgegeven, wat heeft geresulteerd in nieuwe en creatieve manieren om de zichtbaarheid van bedrijven onder de diverse doelgroepen te bevorderen. Het evenement biedt volop mogelijkheden voor bedrijven om specifieke doelstellingen te bereiken.

Een van de meest voorkomende doelstellingen is het verwerven van talent. Andere bedrijven willen zich graag op het algemene publiek richten door bedrijfsvideo's te tonen tijdens de livestream of een bedrijfsstand op het festivalterrein. Maar er kan meer! Bijvoorbeeld een speciale rondleiding en VIP-zitplaatsen om klanten, medewerkers of andere relaties te trakteren op een interessante, onvergetelijke dag. De organisatie van RoboCup2024 is flexibel. Bedrijven die aanwezig willen zijn en/of een andere samenwerking willen rondom unieke evenement kunnen nu contact opnemen.

Ik wil meer weten

Organisatie

RoboCup 2024 wordt georganiseerd door de Technische Universiteit Eindhoven in samenwerking met de non-profit stichting Promotech2050 met vertegenwoordigers van de Eindhovense RoboCup-teams. Het doel van de stichting is de promotie van robotica voor een breed publiek. De leden van de stichting organiseerden reeds het succesvolle RoboCup 2013.

RoboCup 2024

Event Human Capital Internationaal MKB innovatie Nieuws