Nieuws PPS financiering Mobiliteit Gezondheid Veiligheid Duurzaamheid Klimaat

Ben jij proactief en verantwoordelijk? Een verbinder met hart voor hightech en innovatie die ons team bijstaat in onze uitdagingen? Zoek jij een dynamische functie waar geen dag hetzelfde is? Word je blij van organiseren, overzicht houden, regelen en vooruitkijken? Dan zoeken wij jou!

Wie zijn wij? Holland High Tech, ook bekend als de topsector High Tech Systemen en Materialen. Holland High Tech laat innovatiekracht groeien. We werken mee aan het oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan, in Nederland en de rest van de wereld. En dat vraagt slagkracht!

Daarom zoeken wij een enthousiaste programmamanager Publiek-Private Samenwerking met een voorliefde voor technologie, innovatie en de maakindustrie. Iemand die wil verbinden, inspireren, activeren en faciliteren. Iemand die mensen kan samenbrengen om in dit proces de juiste stappen te nemen. Kom jij ons kleinschalige, ervaren team versterken?

Wat ga je doen als programmamanager?

Holland High Tech speelt een belangrijke rol in het Missiegedreven en Innovatiebeleid (MIB), onder andere door het verstrekken van subsidie aan Publieke Private Innovatieprojecten (PPS-Innovatieregeling) via strategische programma’s, open calls en specifieke regelingen voor MKB-bedrijven. Wij zijn verantwoordelijk voor beoordeling, selectie en toekenning van deze subsidie vanuit het Ministerie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Als programmamanager organiseer je de activiteiten van en voor deze PPS-Innovatieregeling. Je speelt een grote rol in de uitvoering, begeleiding en zichtbaar maken van bestaande programma’s, het verder brengen van bestaande programma’s en het identificeren van nieuwe programma’s.

Als programmamanager rapporteer je direct aan onze operationeel directeur en krijg je een breed takenpakket met veel verantwoordelijkheid. Je werkt zelfstandig én met collega’s van binnen en buiten onze organisatie. Je hebt direct contact met onze (kennis)partners om informatie aan te vullen, en schakelt direct met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en onze collega’s bij EZK.

Wat vragen we van jou?

Jij:

 • wordt enthousiast van onderzoek, innovatie en techniek met maatschappelijke én economische impact
 • bent een verbinder; je vindt het leuk om relaties op te bouwen, bent een spin in het web in ecosystemen en houdt ervan samenwerkingen te vormen tussen bedrijven, kennisinstellingen en publieke partners
 • vindt het leuk om vraagstukken aan te pakken
 • hebt drive, krijgt zaken voor elkaar
 • bent hands on, schrijft makkelijk en kan hoofd- en bijzaken goed onderscheiden; kortom: je brengt structuur aan
 • bent precies, houdt van kwaliteit, zet de puntjes op de i, komt je afspraken na en helpt anderen dat ook te doen
 • houdt van analyseren en constant leren
 • bent ambitieus en wil je verder ontwikkelen

Heb je ervaring in organiserende rollen in publiek-private samenwerkingen (PPS)? Dan is dat een pré!

Wie ben jij?

Je bent professioneel, proactief, enthousiast en hebt een sterke persoonlijkheid. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving met steeds wisselende activiteiten. Je stelt de juiste prioriteiten, bewaart het overzicht en weet snel te schakelen. Je communiceert helder en precies, je weet op een prettige, doortastende wijze dingen samengedaan te krijgen. Ook beschik je over een no-nonsense mentaliteit. Vanzelfsprekend ben je discreet, loyaal en voel je je verantwoordelijk voor jouw taken.

Daarnaast:

 • Heb je hbo/wo-werk en -denkniveau
 • Heb je 2 – 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol (werk-, stage- en/of vrijwilligers)ervaring bij een overheid (van gemeente tot rijk) of in een organisatie met maatschappelijke doelstellingen is een pré)
 • Heb je een goede beheersing van de Office-pakketten
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend
 • Ben je een teamspeler binnen een klein enthousiast team
 • Voel je je graag betrokken bij een organisatie en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel; je werkt graag samen om je doel te bereiken
 • Ben je analytisch, accuraat, stressbestendig, energiek, enthousiast, mensgericht en communicatief vaardig
 • Draag je graag bij aan een betere wereld

Wat bieden we?

Je komt in dienst bij een organisatie met een groot netwerk. Een organisatie die volop in ontwikkeling is én die grote maatschappelijke en economische impact realiseert. Je werkt in een klein, gezellig team met veel verantwoordelijkheden. We ondersteunen je natuurlijk in je ontwikkeling.

Hybride werken is bij ons de standaard. Wat houdt dat in? Je verdeelt je werk tussen kantoor, thuiswerken en waar je anders wil werken. We hebben een kantoor in Utrecht en een samenwerkplek in de regio Eindhoven. We zoeken iemand voor 32 tot 36 uur per week (24 uur is bespreekbaar). We bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

En wat verdien je?

We bieden een salaris passend bij je kennis en ervaring dat met jouw functioneren meegroeit. (salarisindicatie junior programmamanager is €3200 – €4200, salarisindicatie medior programmamanager is €4300 – €5300) Daarnaast krijg je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, pensioen en reiskosten op basis van OV-business card). Ook krijg je een laptop en telefoonvergoeding.

Enthousiast geworden?

Reageren kan tot en met 13-10-2023 en zodra de juiste kandidaat reageert gaan we meteen aan de slag. Dus wacht niet te snel met reageren en laat het ons weten! Stuur je motivatie en cv naar onze operationeel directeur Gerard van der Zon (gerard.van.der.zon@hollandhightech.nl). Vragen over de vacature of over Holland High Tech? Dat kan ook via dit e-mailadres of bel met Gerard via 06-26660351.

Holland High Tech

Holland High Tech: de verbindende factor voor de hightech sector in Nederland en daarbuiten Holland High Tech weet: technologie werkt voor ons allemaal. Een positieve, integrale impact met tech en innovatie? Die maken we samen. Daarom helpt HHT het ecosysteem voor de maakindustrie continue gezond te houden. Als één van de topsectoren zorgen we zowel voor economische als maatschappelijke resultaten. We verbinden, we zetten aan en we organiseren. www.hollandhightech.nl

Nieuws PPS financiering Mobiliteit Gezondheid Veiligheid Duurzaamheid Klimaat