nl

Technologie:
Automotive

Een auto of een vrachtwagen is in feite een hightech systeem. Er zitten meer dan 30 microprocessoren in, een hightech aandrijving of batterijpakketten.

Wat is de waarde voor de Nederlandse hightech industrie

De Nederlandse automobielindustrie, Automotive genoemd, is één van de sectoren met hoge exportcijfers, rond 20 miljard jaarlijks. Deze technologie hebben we te danken aan de vooraanstaande positie op het gebied van kennis en innovatie. Automotive is een van de hoekstenen van de High Tech Systems en Materialen sector en staat voor grote uitdagingen gezien het belang van het reduceren van CO2 uitstoot. Uitdagingen zoals de transitie naar smart mobility, met nieuwe energie(dragers) elektrisch en waterstof, een nieuwe generatie batterijtechnologie, een duurzame productie en vergrote veiligheid. Kortom: future-proof mobility systems!

Wat doen wij als Holland High Tech

Holland High Tech ondersteunt de sector door het financieren van onderzoek en innovatie en -als startmotor- bij het vinden van de juiste partners binnen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. We leveren een bijdrage aan het internationale perspectief.

Roadmap Automotive

In de Holland High Tech Roadmap 2020-2030 lees je hoe Automotive zich ontwikkelt de komende tien jaar. Deze roadmap is een visie van belanghebbenden op de R&D-behoeften van de Nederlandse Automotive tot 2030. Deze roadmap is bedoeld als leidraad voor doorontwikkeling voor de industrie en haar stakeholders en voor een ondersteunende strategie van de overheid om zo, gezamenlijk met het onderwijs, optimaal door te ontwikkelen en bij te dragen aan oplossingen in dit decennium.

Roadmap Automotive

HTSM Automotive
Roadmap 2020 - 2030

Download hier

Contact

Vragen aan het roadmapteam?

Stuur een mail

Volg ons op YouTube

Bekijk onze video's over hightech innovaties en samenwerkingen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Go!

Innovatie

Innovatie is voor Nederland essentieel. We werken aan slimme technologieën om de grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken: Nederlandse oplossingen voor mondiale vraagstukken. Met technologische innovatie en unieke kennis, anticiperen we als land op zekerheid van werk en inkomsten in de toekomst. Holland High Tech vergroot de impact van innovatie. Ontdek meer over de urgente transities en onze (sleutel)technologieën.

Urgente transities      De technologieën

Dit is een alt-tag

Actuele dossiers

Wat speelt er in het ecosysteem? Blijf op de hoogte van de meest up-to-date ontwikkelingen in de topsector en ontdek de laatste hightechtoepassingen en lopende onderzoeken. 

Ga naar actuele dossiers