Nieuws Calls MKB innovatie

Physics with Industry is een workshop waarin het bedenken van innovatieve oplossingen voor wetenschappelijk uitdagende en commerciële bedrijfscasussen centraal staat. NWO organiseert deze workshop sinds 2010 samen met het Lorentz Center. De inschrijving voor deelnemers gaat in augustus open. Een bedrijfscase indienen kan tot 17 mei.

Lees meer

Doel

Het doel van deze workshop is om samenwerking en kennisuitwisseling tussen de wetenschap en bedrijfsleven te stimuleren. Wetenschappers en onderzoekers uit zowel de academische wereld als het bedrijfsleven werken een week lang nauw samen om originele oplossingen te vinden voor uitdagende industriële problemen.

De teams bestaan uit promovendi en postdocs van onderzoeksinstellingen en universiteiten door heel Nederland. Elk team heeft de beschikking over een bedrijfsvertegenwoordiger en senior onderzoeker om de voortgang en wetenschappelijke kwaliteit te waarborgen. Verder heeft de workshop een wetenschappelijke commissie bestaande uit 5 Natuurkundigen van verschillende universiteiten en instituten in Nederland:

  • Herman Offerhaus - UT
  • Michiel de Dood - LEI
  • Sonia Conesa-Boj - TUD
  • Esther Alarcón Lladó - AMOLF
  • Angeliki Laskari - TUD

Belangrijk

De workshop vindt elk jaar plaats bij het Lorentz Center in Leiden en de voertaal is Engels.

Voor bedrijven

Physics with Industry is een uitgelezen kans om een creatieve oplossing te vinden voor uw bedrijfscase. Voor deelname wordt er een geringe financiële bijdrage gevraagd.

  • Midden- en kleinbedrijf met minder dan 50 fte's dragen € 1.000,- bij (excl. btw)
  • Grote ondernemingen met meer dan 50 fte's dragen €3000,- bij (excl. BTW)

Voor deelnemers

Wil jij je horizon verbreden en kennis maken met het bedrijfsleven? Dan is dit de workshop voor jou! Tijdens deze workshop maak je kennis met het bedrijfsleven door te werken aan een bedrijfscasus. Samen met het bedrijf neem je het probleem door en ga je met je team aan de slag. Door samen te werken met andere onderzoekers uit verschillende disciplines breid je je netwerk uit en ervaar je het werken vanuit een team met een gezamenlijke missie. Deelname is gratis, inclusief de in het programma genoemde lunches en diners. 

 

Nieuws Calls MKB innovatie