Nieuws Nationaal Groeifonds MKB innovatie KIA Sleuteltechnologieën Sleuteltechnologieën

Onder het nieuwe motto ‘Share innovation, shape tomorrow’ vierde High Tech NL onlangs het tienjarig bestaan. High Tech NL is de landelijke branchevereniging voor de Nederlandse hightechindustrie die innovatie aanjaagt door bedrijven en kennisinstellingen met elkaar te verbinden. Vier domeinen staan daarbij centraal: Semiconductors en Robotics waren al langer onderdeel van High Tech NL; Life Sciences en Energy kwamen daar recent bij. Het hightech kennisnetwerk speelt een belangrijke rol voor de hele topsector Hightech Systemen en Materialen.

Bij de viering van het tienjarig bestaan kreeg voorzitter Paul van Attekum de kans nog eens toe te lichten waar de vereniging voor staat. “In de kern gaat het om de versterking van onze internationale concurrentiepositie en het verdienvermogen van de Nederlandse hightechsector. Hoe meer partijen zich via ons verbinden, des te groter het netwerk om kennis te delen en hightech-professionals samen te brengen. Samen creëren we oplossingen voor mondiale uitdagingen en veranderen we de wereld van morgen. Daarom nemen we het voortouw om ontmoetingen te creëren en projecten te initiëren.”

De doelstellingen van High Tech NL lagen bij de start in 2013 op innovatie, human capital, een optimale toeleveringsketen en de branding in binnen- en buitenland. Van Attekum: “Op al die terreinen is ook vandaag nog veel werk te verzetten, maar je ziet ook dat er al veel gepresteerd is. Ook het bij elkaar brengen van alle afzonderlijk opererende verenigingen binnen de high tech maakindustrie was een doel, maar daar zijn we nog niet in geslaagd. Daarnaast hebben we onze internationale ambities op een laag pitje moeten zetten, vanwege de daarmee gepaard gaande kosten.”

Lees meer

Nieuws Nationaal Groeifonds MKB innovatie KIA Sleuteltechnologieën Sleuteltechnologieën