nl

Technologie:
Halfgeleidermachines

Wat is de waarde voor de Nederlandse hightech industrie

Vanuit de samenleving komt de vraag naar meer, sneller, kleiner, minder energieverbruik en meer diversificatie. Er is een voortdurende druk om nieuwe technologie te ontwikkelen die de volgende generatie apparaten en toepassingen vereist. Het gaat dan om elektronische componenten en systemen met meer en nieuwe functionaliteit en meer ingebedde elektronische rekenkracht.

Bijvoorbeeld voor elektronische apparaten voor consumenten; zoals rekenmachines, mobiele telefoons, laptops/notebooks, LED-lampen, platte beeldschermen, digitale camera's, spelconsoles, elektrische auto's, en zonne-energiesystemen. Maar ook voor professionele toepassingen zoals medische en industriële apparatuur.

Kortom: innovatie met betrekking tot de productie-apparatuur en technologie van geavanceerde geïntegreerde schakelingen: miniaturisering van componenten, heterogene integratie van chips en substraten, fabricage- en assemblagetechnieken.

Wat doen wij als Holland High Tech

Holland High Tech ondersteunt de sector door het financieren van onderzoek en innovatie bij het vinden van de juiste partners binnen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. We leveren een bijdrage aan het internationale perspectief.

Roadmap Halfgeleidermachines

In de Holland High Tech Roadmap 2024-2027 lees je hoe de sector zich de komende jaren ontwikkelt. Deze roadmap is een visie van belanghebbenden op de R&D-behoeften van de Nederlandse sector tot 2027. Deze roadmap is bedoeld als leidraad voor doorontwikkeling voor de industrie en haar stakeholders en voor een ondersteunende strategie van de overheid om zo, gezamenlijk met het onderwijs en aanpalende sectoren, optimaal door te ontwikkelen en bij te dragen aan oplossingen in dit decennium.

 

Roadmap Halfgeleidermachines

Holland High Tech Roadmap
Semiconductor Manufacturing Equipment 2024-2027

Version 3.0 - January 15, 2024

Download hier

Contact

Vragen aan het roadmapteam?

Stuur een mail

Volg ons op YouTube

Bekijk onze video's over hightech innovaties en samenwerkingen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Go!

Innovatie

Innovatie is voor Nederland essentieel. We werken aan slimme technologieën om de grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken: Nederlandse oplossingen voor mondiale vraagstukken. Met technologische innovatie en unieke kennis, anticiperen we als land op zekerheid van werk en inkomsten in de toekomst. Holland High Tech vergroot de impact van innovatie. Ontdek meer over de urgente transities en onze (sleutel)technologieën.

Urgente transities      De technologieën

Dit is een alt-tag

Actuele dossiers

Wat speelt er in het ecosysteem? Blijf op de hoogte van de meest up-to-date ontwikkelingen in de topsector en ontdek de laatste hightechtoepassingen en lopende onderzoeken. 

Ga naar actuele dossiers