Nieuws Automotive Duurzaamheid Human Capital Energietransitie

De studenten van Eco-Runner Team Delft mogen zichzelf de makers van ‘s werelds meest efficiënte waterstofauto noemen. De auto legde 2488,5 kilometer af op een circuit in Zuid-Duitsland.

Lees verder

Guinness World Record

Het Eco-Runner Team Delft heeft ‘s werelds snelste en meest efficiënte waterstofvoertuig gemaakt en daarmee een Guinness World Record verbroken. Het team legde een indrukwekkende 2.488,5 km af zonder bij te tanken op een Duits circuit en overtrof daarmee het vorige record van 2.055,7 km. Hun Eco-Runner waterstofvoertuig zet waterstof om in elektrische energie en produceert alleen waterdamp en warmte in plaats van schadelijke gassen. De studenten hebben een jaar gewerkt aan het lichtgewicht, UFO-achtige ontwerp om de industrie het potentieel van duurzaam transport te demonstreren. Ondanks de beperkte mogelijkheden om waterstof te tanken in Nederland, hoopt het team dat hun succes meer mensen zal aanmoedigen om deze milieuvriendelijke brandstof te gaan gebruiken.

Showcase van duurzame technologie

Studenten van de TU Delft hebben een geschiedenis in het gebruik van technologie om een duurzamere wereld te creëren. Hun eerdere projecten omvatten de hyperloop, een vliegtuig op waterstof en voertuigen op zonne-energie. De studententeams van de universiteit werken al jaren aan waterstofvoertuigen, met het recente recordbrekende succes van Eco-Runner Team Delft als bewijs van hun toewijding en innovatie.

Nieuws Automotive Duurzaamheid Human Capital Energietransitie