Nieuws PPS financiering Calls Klimaat

De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem hebben hun gezamenlijke oproep geopend voor PPS-projecten voor vooruitgang in data science voor gewasveredeling. Het beschikbare budget is circa € 12,8 miljoen per jaar. Indienen kan t/m 2 september 2024.

De call richt zich op het ontwikkelen van geavanceerde data-infrastructuren, modellen, algoritmen en AI-technologieën om veredelingsprocessen en fenotypering te optimaliseren. Het uiteindelijke doel is de ontwikkeling van nieuwe, aanpasbare gewassen die beter bestand zijn tegen veranderende omgevingsomstandigheden en ziekten.

De oproep is bedoeld voor onderzoeksprojecten waarin bedrijven, brancheorganisaties, NGO’s en publieke organisaties met onderzoeksorganisaties samenwerken. De projecten worden uitgevoerd als publiek-private samenwerking (PPS). De drie topsectoren werken in deze oproep met elkaar samen om zo tot een invulling te komen van de gezamenlijke kennis- en innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. Tevens wordt opgeroepen tot cross-over samenwerking met Topsectoren Life Sciences & Health, Logistiek en ICT.

Lees meer

 

Nieuws PPS financiering Calls Klimaat