Nieuws MKB innovatie Electronica

Op 29 februari 2024 was de netwerkbijeenkomst Roadmap Electronics georganiseerd door High Tech NL in samenwerking met Prodrive. Het was de eerste bijeenkomst van een reeks netwerkactiviteiten rond elektronica. Dit evenement, gekenmerkt door enthousiaste deelname en een geest van samenwerking, vormde het toneel voor toekomstige dialogen over thema's en onderwerpen die cruciaal zijn voor de industrie. Deze eerste editie, gehost door Prodrive Technologies, maakte de weg vrij voor inzichtelijke discussies en veelbelovende partnerschappen.

Lees meer

Van energiebesparende technologieën tot supergeleidertoepassingen in de gezondheidstechnologie: het spectrum aan mogelijkheden was enorm en inspirerend. Vooral Prodrive Technologies toonde interesse in ontwikkelingen zoals stille MRI-technologie, wat hun toewijding onderstreepte om de grenzen van innovatie te verleggen.

Hoogtepunten van het bedrijf

Onder de opvallende deelnemers viel Neways Electronics op door de klantgerichte benadering van technologietoepassingen. Met een focus op mobiliteit en Health Tech fungeert Neways als een centrale speler in het regionale ecosysteem en draagt ​​bij aan ontwikkelingen zoals het GaNext-project voor energiebeheeroplossingen. Hun nadruk op duurzaamheid sluit aan bij het groeiende bewustzijn van de industrie over milieuproblemen.

Inzichtelijke rondleidingen

De aanwezigen werden getrakteerd op informatieve rondleidingen waarin de technologische bekwaamheid van Prodrive Technologies werd getoond. De rondleidingen lieten een blijvende indruk achter en benadrukten de indrukwekkende vooruitgang die in de elektronica is geboekt. 

Academische bijdragen

Universiteit Twente toonde haar inzet voor het versterken van het micro-elektronica-ecosysteem door middel van uitgebreide routekaarten die zijn afgestemd op de doelstellingen van Holland High Tech. Door sleuteltechnologieën in kaart te brengen voor hightechonderwerpen draagt ​​de universiteit aanzienlijk bij aan het technologische landschap van het land, waardoor innovatie en uitmuntend onderzoek worden bevorderd.

Dit evenement werd georganiseerd door het Holland High Tech Roadmap Electonics team, High Tech NL en Prodrive. Mogelijk gemaakt door een Holland High Tech MIT-Network activiteitensubsidie ​​(MIT-regeling–NetwerkActiviteiten).

Download de presentaties

Presentatie TU Twente
Presentatie Prodrive
Presentatie RVO
Presentatie Neways
Presentatie NWO

Nieuws MKB innovatie Electronica